dimecres, 3 de març del 2010

Tinc una dona que no me la mereixo!!!

Diumenge passat l'Eva em va adelantar el meu regal d'aniversari (falta un mes i mig), vaig fer una mica el ploramiques i al final es va penedir de mi, o sigui que vam anar a un viver de vilassar de mar on tenen savines yamadori, després de mirar i remirar em vaig decidir per aquesta fantàstica savina phoecenica.

M'encanta la seva forma recargolada, el dramatisme de la fusta morta ens diu lo vella que deu ser
Totes aquestes corbes formades per la natura any a any
Es recargola sobre si mateixa unes cuantes vegades
El jin frontal m'encanta, te treball de fusta morta per dies
Té unes escames fines i suaus, m'ha sorprès lo compacte que te la massa foliar


Com que no se com, quan ni amb quines condicions ha estat recuperada, la tracto com si l'hagués recuperat jo mateix, o sigui que poc reg i el que faig amb benerva (vitamina b1), sombreta i molta pulveritzacio a les fulles (tantes vegades com puc) amb una dosi molt rebaixada d'adob foliar, i sobretot creuar els dits. Encara que el venedor me l'ha garantit, em doldria moltíssim que no se'n en sortís, i es que seria una pena tants anys de lluita per acabar morint a les meves mans.

4 comentaris:

  1. Què li has comprat al bonsai ibérico? De quan t'ha dit que estava recuperada?

    ResponElimina
  2. Hola David

    segons ell es de l'any passat, esperem que aixi sigui, se que no te massa bona fama, pero no m'hi vaig poder resistir, esperem que arreli be, algun consell David?? he vist que tens unes savines molt xules.

    ResponElimina
  3. Molts hem caigut a la tentació, i la meva experiencia no és bona, però conec a gent que li han viscut.
    Consells: aigua bona, la de l'aixeta de SAnt Cebrià et dic per experiència que no ho és, si reculls aigua de pluja collonut, i després per les savines hi ha un producte que es diu Isavion, s'utilitza en agricultura per arrelar plantes i a les savines l'utilitzo foliar i en el rec, mira a veure si el trobes en alguna cooperativa agricola del maresme i ja t'explicare com fer-lo servir.

    ResponElimina
  4. Hola David

    Gracies per el consell, un company de foro m'havia recomanat el isabión i l'enraigard, aquesta tarda donare una volteta per les cooperatives de aqui a prop a veure si ho aconsegueixo i tant bon punt ho tingui et faig un toque i em dius com ho apliques.

    ResponElimina