dimecres, 8 d’abril del 2009

Projecte Om



Fa vent, molt de vent, suposo que es tan bon dia com un altre per començar.
Be, de fet la idea de fer un blog sobre 
el mon del bonsai ha sortit a conseqüència d'aquest projecte.
La idea es fer un bonsai a partir de les llavors 
d'om que podem trobar a la ciutat. I com no, la millor forma de poder seguir l'evolució del futur arbre es fer un blog.
El Gerard m'ha dit que aquesta tarda farà els deures i anirà a aconseguir llavors per Mataró, a veure que troba. Jo com que soc "mes previsor" el dilluns els vaig fer, mentre esperava amb dos amics (també uns fans del bonsai) a que em tornessin el cotxe de la revisió dels 30.000. Passejant per l'avinguda Maresme, no em vaig poder resistir a recollir unes quantes llavors de l'arbre mes bonic que hi ha a Mataró (segons el meu criteri) que es l'om que hi ha davant de la volkswagen a la NII.

Ho vaig veure clar, li diria al Gerard a veure si s'animava i cadascun per la seva banda
 engegàvem un projecte de molt llarg recorregut, que es crear un arbre a partir de la llavor.
Em sembla que encara no puc ensenyar gaire cosa a part de seleccionar les llavors apropiades de la collita i fer-ne el planter. 
He utilitzat dos recipients de plàstic dels que hi ha la verdura al super.

 Els he omplert amb una mescla de 50% de torba que em serveix per retenir la humitat i un 50% de grava volcànica fina (2-3 mm) que ajudarà al drenatge i a que no s'acumuli l'aigua. Ara només falta que la natura faci la seva part i a veure si aviat ja puc posar fotos de com han germinat les llavors. Fins aleshores espero que no ens avorrim massa, de fet hi ha algunes exposicions interessants de bonsai aquest mes, a veure si aconsegueixo una càmara decent i puc penjar les fotos al blog. 

Fins aviat

2 comentaris:

  1. Sempre he pensat que és fascinant la fascinació, la forma en la que un dedica l'intel·lecte i el cor en un projecte. Es necessita paciència i esperança. Es necessita creure.
    Felicitats als dos per aquest projecte.

    ResponElimina