divendres, 10 d’abril del 2009

Projecte Om; Gerard's pròleg

Fa calor, bé, el sol escalfa massa pel meu gust i encara persisteix un xic el vent. També em sembla un bon dia per començar el projecte. Enredat altre cop pel Ricard jo també he fet els deures. Ahir vaig sortir a seleccionar un om, com que em fa l'efecte que els que hi ha plantats per Mataró sonde dues espècies diferents vaig anar a buscar les llavors del que m'agrada més. Realment desconec els noms de les dues subespècies que hi ha. Un fa les branques més allargades i una copa més caòtica, l'altre fa més ramificacions i té la copa més arrodonida (a part que per la tardor la fulla engrogueix de forma més notòria), aquest últim és el que vaig seleccionar jo.

A continuació us poso el seguit de fotos de l'arbre seleccionat i diferents detalls com les fulles, l'escorça, les llavors...
. . .
Aquest Om es troba davant dels nous Jutjats de Mataró, no és que tingui res d'especial, pero sempre que hi passo em fascina, suposo per la forma arrodonida de la seva copa i el seu aspecte flonge quan ja te totes les fulles.
. . .
Les fulles encara joves...
. . .
Detall del "Nebari".
. . .
Les llavors, la part més important del projecte, almenys per ara.
. . .
Una escorredora de verdures a mode de test ===> Recomanació del Ricard!
Personalment ho trobo horrible estèticament, però si funciona la ventilació i drenatge doncs perfecte!
La mescla utilitzada per mi és semblant a la del Ricard, l'única diferència és que en comptes de grava volcànica he utilitzat sorra bastant gruixuda.
. . .
Aquí tenim la col·locació final al prestatge dels projectes...
Cal afegir que he volgut fer un experiment; les llavors d'un dels testos tenen hormones estimulants i l'altre no, a veure com reaccionen... espero que no sigui cap fracàs absolut. Ara només falta esperar...

4 comentaris:

  1. Molt xulo l'arbre que has seleccionat, peró ara mateix no el se ubicar. Quan passi pels jutjats m'ho miraré a fons.
    Per cert, a veure si el moble cedeix.....
    Mira que l'arribes a tenir atapaït...
    Veig que no podrem fer el projte te ou d'estrús.

    ResponElimina
  2. Si home si, es que tens el prestatge tan atapaït que no t'hi cap ni un ou...
    Apa....

    ResponElimina